Perra de Caza

Wij fokken af en toe een nestje als liefhebbers van het ras.

De labrador

Raseigenschappen van de labrador retriever.

Een labrador heeft een vriendelijk karakter, is intelligent, sociaal, zeer actief en heeft een sterke wil om zijn baas te behagen ook wel “will to please” genoemd.
Ze zijn behendig, zacht in de mond, hebben een buitengewone goede neus en is een uitgesproken liefhebber van water.
De labrador is een uitstekende jacht- en speurhond maar doet het ook goed op gehoorzaamheidswedstrijden. Tevens wordt hij ook veel gebruikt als blindengeleidehond en als drugshond bij de narcotica opsporingsdienst.
Samen met de baas bezig zijn, is het liefste wat de labrador doet.. Een labrador is een makkelijke hond die wel opgevoed moet worden en een consequente baas nodig heeft.
Een labrador is sterk gebouwd, kort in de lendenen, breed in schedel, breed en diep in borst en ribben, breed en sterk in de lendenen en achterhand. Zijn lichaamsbouw moet zodanig zijn dat hij zijn taken als jachthond goed kan uitvoeren, zowel op het land als in het water.
De labrador is er in de kleuren zwart, geel en chocolade bruin.
Zijn vacht is kort, dicht zonder golven of bevedering, voelt vrij hard aan en hij heeft een weerbestendige ondervacht. De staart is dik bij de aanzet en rondom bekleed met een korte dikke vacht, vrij van bevedering. Deze otterstaart mag vrolijk gedragen worden maar niet over de rug krullen.
Ideale schofthoogte reuen is 56-57 cm en voor teven 54-56 cm.